анонс

Стартував благодійний проєкт "ДоБаДі"

20.04.2021

Благодійні фонди «Життєлюб» і «Карітас України» об’єднались з компанією Нова пошта заради піклування про самотніх та соціально незахищених бабусь і дідусів, запустивши проєкт «ДоБаДі».

Мета ініціативи — забезпечити благодійними продуктовими наборами українців дорослого віку. Така турбота особливо важлива та актуальна саме зараз, коли старші люди майже не виходять з дому через пандемію.

Механіка проєкту наступна: фонд «Життєлюб» збирає кошти та закуповує набори, в свою чергу Нова Пошта безкоштовно пакує та доставляє їх до міст та сіл, а «Карітас України» доставляє продуктові набори безпосередньо за адресами Ба і Ді.

«Для нас, мешканців великих міст, цей локдаун проходить набагато легше, аніж перший, але для наших життєлюбів все ще існує великий ризик. І якщо у великих містах проблеми людей золотого віку можна вирішити силами фондів та волонтерів, то в маленьких містах їм зовсім нема кому допомогти.  Тому ми з Карітас України та Новою Поштою створили цей проект — щоб підтримати та попіклуватися про життєлюбів невеликих міст України», – каже Тіна Михайловська, керівниця та співзасновниця БФ «Життєлюб».  

Перші 150 наборів турботи вже доставлено до Дрогобича, Волновахи, Кам'янського, Полтави, Хмельницького та Нововолинська. Організатори планують масштабувати проєкт на всю країну і охопити якомога більше міст і сіл.

Також «Карітас України» покриває потреби людей золотого віку у Волновасі в перші шість місяців проекту.

«Мережа Карітасу в Україні – це джерело милосердя та турботи, що якісно та безпечно огортає опікою найбільш потребуючих громадян у різних куточках нашої країни. Надзвичайно приємно, що це джерело постійно наповнюється потрібними ресурсами завдяки небайдужим громадянам, представникам бізнесу та ефективній співпраці з іншими фондами та ініціативами. Ми раді творити добро разом!», — ділиться враженнями директор з комунікацій та мобілізації ресурсів Карітасу України Владислав Шелоков.

«Ми не можемо стояти осторонь, адже мільйони літніх людей у всіх регіонах країни перебувають у групі ризику та особливо потребують нашої турботи за часів пандемії. Закликаємо представників українського бізнесу долучитися до ініціативи і взяти під свою опіку будь–яке місто або село, придбавши 50 продуктових наборів для тих, хто їх так потребує. Для кожного українського бізнесу цей проєкт – нагода проявити себе як соціально-відповідальну та небайдужу організацію.  Давайте допомагати разом, адже чужих бабусь і дідусів не буває!», — закликає Інна Поперешнюк, співзасновниця Нової пошти.

Долучитися до проєкту можуть лише бізнес-структури та підприємці. Для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного — 280 гривень, і його вистачає на місяць. Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн.   

До набору піклування входять продовольчі товари довготривалого зберігання: цукор, різні крупи та консерви, соняшникова олія, чай та солодощі. Приблизна вага набору – до 5,5 кг.

Як взяти участь у проєкті?  

Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com

Читайте также

Закрити Дізнатися більше